U trendu

Položeni venci na Spomenik sovjetskih ratnih veterana

BEOGRAD – Povodom Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović položio je danas vence na Spomenik sovjetskih ratnih veterana.

On je podsetio da je prošlo 77 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu te da Beograd odaje poštu i seća se svih onih koji su dali život da danas živimo u slobodnom gradu, saopšteno je iz gradske uprave.

„Na ovom mestu na Avali stradali su u avionskoj nesreći maršal Birjuzov, general Ždanov i delegacija Sovjetskog Saveza koja je direktno učestvovala u akcijama i borbama oslobađanja Beograda“, rekao je Mladenović.

On je istakao da se u okviru manifestacije „Dani slobode“, koja traje od 18. oktobra do 1. novembra, vezuju dva važna datuma, dan oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu i 1. novembar kao dan oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu.

Dodao je da su danas i deca u školama imala priliku da u okviru nastave dobiju informaciju zašto je 20. oktobar važan, te da se radi na tome da svi znaju važne datume za Beograd, kao i da na pravi način ovi važni datumi budu obeleženi u našem glavnom gradu, navodi se u saopštenju.

Vence su položili predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, predstavnici ambasade Rusije, Belorusije, Azerbejdžana i Kazahstana, predstavnici SUBNOR-a i boračkih organizacija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.