U trendu

Pomoć za najsiromašnije porodice u Beogradu

BEOGRAD – Fondacija Ana i Vlade Divac, u saradnjisa JKP „Infostan tehnologije“,obezbedila je pakete sa osnovnim životnim namirnicama za 550 najsiromašnijih jednoroditeljskih porodica sa evidencije 17 opštinskih odeljenja Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu.

Uz pomoć 5.603 Beograđana prikupljeno je više 1.800.000 dinara za kupovinu paketa hrane i sredstava za ličnu higijenu, navodi se u saopštenju Fondacije.
Ispod linije apsolutnog siromaštva u Srbiji živi oko pola miliona ljudi, a posebno su ugrožene porodice u kojima jedan roditelj brine o deci, rekla je direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac Ana Koeshall i dodala da će Fondacija i ubuduće organizovati akcije prikupljanja pomoći za najsiromašnije i promovisati kulturu davanja u našem društvu.

JKP “Infostan tehnologije” je uz septembarski račun distribuiralo korisnicima uplatnice za pomoć humanitarnoj akciji i pružilo im mogućnost da dobrovoljno doniraju novac, u skladu sa svojim mogućnostima.

Milica Paunović iz JKP „Infostan tehnologije“ rekla je da je veliki broj ljudi pokazao humanost na delu, i da su prepoznali značaj ove akcije i donirali sredstva kojima su nabavljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama za najugroženije jednoroditeljske porodice u Beogradu.

Fondacija Ana i Vlade Divac godinama pruža pomoć samohranim roditeljima i njihovoj deci, kao jednoj od najugroženijih grupa u našem društvu kroz stambeno zbrinjavanje, direktnu humanitarnu pomoć i podršku u započinjanju i razvoju malog biznisa, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.