U trendu

Poplava uništila redakciju Kikindskih, NDNV zahteva istragu

Redakcija Kikindskih saopštila je danas da je zbog velike poplave uništena oprema i dokumentacija tog lokalnog lista, a Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zatražilo je od nadležnih organa da utvrde ko je odgovoran za poplavu.

Redakcija Kikindskih je saopštila da se poplava dogodila noćas u zgradi Informativnog centra, gde ta redakcija ima iznajmljene prostorije.

„Svi spratovi i podrum zgrade su u vodi do članaka, curi sa svih plafona, niz zidove i iz instalacija, potpuni haos. Kompjutere, štampače, skener i drugu opremu smo prebacili u komšiluk, sada se suše, jer je na njih satima curila voda sa plafona. Nadamo se da ćemo nešto sačuvati od njih i iz njih. Naše ukoričene novine su natopljene vodom, kao i knjige i dokumentacija. Katastrofa“, rekao je agenciji Beta glavni urednik Kikindskih Željko Bodrožić.

NDNV je u saopštenju pozvao nadležne organe da utvrde ko je odgovoran za poplavu, a od grada Kikinde da pod hitno utvrdi mehanizam nadoknade štete nanesene tom poznatom lokalnom listu.

To novinarsko udruženje je pozvalo na solidarnost sa kolegama iz Kikindskih.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar