Popović: Radovi će Skadarliji vratiti nekadašnji sjaj

BEOGRAD – Povodom poslednje faze rekonstrkcije Skadarlije, direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović podseća da ta gradska boemska četvrt ima veliki značaj za turističku ponudu prestonice i očekuje da će posle radova ponovo dobiti nekadašnji sjaj, te da će tu uživati i građani i gosti Beograda.

Popović je podsetio da Grad Beograd i Turistička organizacija Beograda tu organizuju brojne manifestacije i programe, naročito leti.

„Proteklih godina smo pokušavali da se u ovoj ambijentalnoj celini ponašamo kao pravi domaćini što, naravno, uključuje neophodne radove koji bi, ne ugrožavajući njen izgled i posećenost Skadarlije, omogućili uređenje čitavog prostora“, rekao je Popović, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Beograda.

Zato je, kaže, Grad Beograd u dogovoru sa vlasnicima i menadžerima ugostiteljskih i drugih objekata u Skadarliji, sa kojima je održano više sastanaka, krenuo u projekat rekonstrukcije i to u tri faze koje obuhvataju prostor od Ulice cara Dušana do vrha Skadarlije.

„Rekonstrukcija se sprovodi u fazama, a sada je u toku treća, završna faza“, podsetio je Popović i dodao da se vodi računa o ugostiteljskim objektima i uopšte o posećenosti, pre svega u toku letnje sezone kada je gostiju Skadarlije i najviše.

Prema njegovim rečima, sve što je urađeno i ono što se radi u čitavom gradu, a ne samo u Skadarliji, na infrastrukturi, unapređenju životnog prostora, uređenju ambijentalnih celina, često je povod za kritike koje, kako kaže, nemaju utemeljenje.

„Ništa se u Skadarliji ne radi dva puta, svi radovi se odvijaju prema projektu. Nadam se da će ovaj značajni deo grada sa svoja 34 objekta, restoranima, galerijama, kafeima, ali i spomenicima kulture, česmama i 30 kuća iz 19. veka u okolnim ulicama – Zetskoj, Siminoj i Jevremovoj, posle rekonstrukcije ponovo dobiti nekadašnji sjaj i da će tu uživati i građani i naši gosti“, rekao je Popović, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.