Porodica Mitrović iz Beograda dobila novi dom

BEOGRAD – Porodica Mitrović iz Učiteljskog naselja na Zvezdari, čija je kuća u decembru prošle godine do temelja izgorela u požaru, dobila je novi dom.

Dimitrije (13) i Sara (9), koji su 2017. godine ostali bez oca, a požaru i bez dede, uselili su se sa majkom Majom i bakom u novu, potpuno opremljenu kuću od 85 kvadratnih metara, u okviru humanitarne akcije Blic fondacije „Srce za decu“.

„Ovo za nas znači budućnost. Nama je Grad Beograd, odnosno zamenik gradonačelnika Goran Vesić obezbedio budućnost, da ne moram da brinem kako ću zaraditi i da li ću imati da platim stan jer će deca, posle ovih tragedija koje su nas zadesile, moći da nastave normalan život“, rekla je Maja Mitrović.

Istakla je da su njena deca srećna i zahvalila svima koji su im pomogli.

Novac za temelj montažne kuće donirao je, kao lični poklon, zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je i inicirao da se pomogne porodici Mitrović, odnosno pozvao svoje prijatelje iz firme „Monter gradnja Ćurčić“ iz Ivanjice da im sagrade kuću.

Vesić je rekao da, kada je u „Blicu“ pročitao tekst o tome šta se desilo ovoj porodici, nije imao dilemu da treba da pokuša da nađe način da im pomogne.

„Nije uvek moguće pomoći svima kroz sistem i zato sam istog časa zamolio svoje prijatelje iz opštine Zvezdara da organizuju sastanak sa direktorkom škole i porodicom i odlučio sam da nađemo način da pomognemo ovoj porodici, pa sam zamolio direktora kompanije ‘Monter gradnja Ćurčić’ iz Ivanjice da doniraju kuću“, ispričao je Vesić.

Istakao je da je porodica Mitrović dobila kvalitetnu kuću koja je, ističe, izgrađena za 12 dana.

„Zahvalan sam gospodinu Ćurčiću na donaciji jer je uradio jedno zaista dobro delo. Svi zajedno, ‘Blic fondacija’ koja se bavi humanitarnim aktivnostima, privrednici koji su učestvovali u ovoj akciji, opština Zvezdara, škola, svi zajedno smo uradili dobru stvar jer ova deca sada imaju krov nad glavom“, rekao je Vesić sa suzama u očima, vidno dirnut sudbinom koja je zadesila porodicu Mitrović.

Vesić je podsetio da im je kuća izgorela u požaru u decembru prošle godine i da su tada ostali bez ičega.

„Na ovaj način smo pokazali da kao društvo znamo da budemo solidarni i pomognemo drugima u nevolji, a to je najvažnija poruka – da treba zajedno da radimo, budemo solidarni i pomognemo onima kojima je pomoć potrebna jer svako od nas može da se nađe u situaciji da mu je pomoć potrebna. Svako od nas može da, zbog nekakve nesreće ili prirodne nepogode, ostane bez onoga što je ceo život imao i tada društvo treba da pokaže da je solidarno“, poručio je Vesić.

Vlasnik firme „Monter gradnja Ćurčić“, Miljko Ćurčić, rekao je da se rado odazvao pozivu zamenika gradonačelnika da ta firma porodici Mitrović donira kuću.

„Odmah sam se na taj korak odlučio i za 12 dana smo uradili ovu kuću od 85 kvadrata. Veoma sam srećan i poručio bih svima koji se bave ovim poslom da se uvek odazovu ovakvim akcijama“, rekao je Ćurčić.

Blic fondacija kompanije Ringier Axel Springer Srbija, sedmu godinu zaredom sprovodi akciju „Srce za decu“, zahvaljujući kojoj pomaže deci iz socijalno ugroženih porodica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.