U trendu

Posađeno drvo generacije u OŠ „Branko Ćopić“

BEOGRAD – Član Gradskog veća Dragomir Petronijević i prvaci Osnovne škole „Branko Ćopić” u Rakovici posadili su danas u školskom dvorištu sadnicu platana u okviru projekta „Drvo generacije”.

Petronijević je rekao da će u okviru ovog projekta u svim beogradskim školama biti posađeno drvo o kojem će prvaci brinuti i tako imati permanentnu edukaciju o ekologiji.

Važno je da najmlađe naučimo da čuvaju životnu sredinu. Ovo drvo će pustiti korenje, što je i simbolika, jer je naš cilj da mladi ostanu u našem gradu i našoj zemlji, i nastave da je razvijaju. Sigurno je i to da će ekološki biti bolje edukovani od nas, jer ovakvih akcija nije bilo kada smo mi bili mladi, istakao je Petronijević, saopštio je Beoinfo.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić je naveo da u ovoj opštini ima osam osnovnih škola, te da je u školi „Branko Ćopić” započeta akcija u ovoj opštini.

Nastavićemo sa ovom akcijom i nadamo se da će naši prvaci gajiti drvo, a da će u njegovom hladu uživati naredne generacije – kazao je Kocić.

Direktorka škole Snežana Pavlović rekla je da je ovo veoma lep događaj u kome deca uživaju.

Mališani u školskom dvorištu provode mnogo vremena i mi ih učimo da treba da ulepšaju svoju sredinu i čuvaju je. Ovo je i poziv sugrađanima da treba da čuvaju i neguju svoju sredinu, jer ako svako posadi barem jedno stablo ili cvet, biće nam lepše, zaključila je Snežana Pavlović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.