U trendu

Posebni termini za vakcinaciju osoba sa invaliditetom

BEOGRAD – Grad Beograd je udruženjima osoba sa invaliditetom omogućio posebne termine za vakcinaciju, izjavila je danas gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je navela da su se jutros u ambulanti Doma zdravlja „Stari grad“ u Vanizelosovoj ulici vakcinisali samo korisnici Udruženja osoba sa cerebralnom paralizom.

„To se organizuje da ne bi dolazilo do stvaranja većih gužvi i kako bi korisnici imali potrebnu vrstu komfora prilikom vakcinacije, jer se radi o dodatno ugroženim grupama“, rekla je Stanisavljevićeva za TV K1.

Pozvala je i sva druga udruženja, koja se do sada nisu prijavila, da organizovano vakcinišu svoje članstvo putem Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Dodala je da je u skladu s postignutim dogovorom za svako posebno udruženje osoba sa invaliditetom vakcinaciju moguće obaviti ili u prostorijama domova zdravlja ili u samim udruženjima.

Predsednica Saveta za cerebralnu i dečju paralizu Dilbera Sarajlić ukazala je da je interesovanje članstva veliko.

„Roditelji su imali dilemu i strah, ali u dogovoru i saradnji sa izabranim lekarima, većina osoba sa cerebralnom paralizom može da se vakciniše i svi naši korisnici danas će primiti Sinofarmovu vakcinu“, rekla je Sarajlićeva.

Dodaje da je u organizaciji Grada Beograda omogućen kombi prevoz, što je veoma važno.

„Svim našim korisnicima kojima zdravstveno stanje omogućava, savetujem da prime vakcinu jer samo tako ćemo rešiti ovaj problem i vratiti se svakodnevnom životu“, istakla je Dilbera Sarajlić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.