U trendu

Posle dve godine pauze, Jevremova ponovo ulica susreta

BEOGRAD – Posle dve godine pauze, u Beogradu se danas ponovo održava tradicionalna manifestacija ”Jevremova ulica susreta”.

Na dan slave opštine Stari grad, Cveti, pod sloganom ”Hajde da se sretnemo”, Jevremova ulica puna je ljudi.

U okviru manifestacije ogranizovan je „Jevremov bazar“ na kojem posetioci mogu da kupe domaće slatkiše, organsku kozmetiku, različite ručne radove i druge proizvode.
Manifestaciju je, uprkos hladnom vremenu, posetio veliki broj građana, a najbroniji posetioci i ovog puta su najmlađi.
Građani su oduševljeni što se manifestacija ponovo održava posle dve godine i kažu da su očarani atmosferom u Jevremovoj.
“Veliki smo obožavaoci Jevremove ulice, svake godine smo dolazili, oduševljeni smo i verujemo da će sledeće godine biti još bolje“, rekla je Beograđanka koja je došla sa porodicom.
Sa njom je saglasan i njen sugrađanin, koji je istakao da mu je drago što se konačno održava neki događaj u Beogradu, nakon epidemije korona virusa i zastoja u društvenom životu.
Beograđani posebno ističu da im je drago što u Jevremovoj ulici susreta ima, pre svega, mnogo raznovrsnog sadržaja za decu, ali i edukativnih radionica.
Posetioce su danas zabavljali žongleri, klovnovi i brojni likovi iz popularnih crtanih filmova.
Tako su najmlađi imali priliku da se druže i recikliraju sa „Patrolnim šapama“.

Ove godine je porodica Pavlović otvorila vrata svog doma koji predstavlja dragulj kulturnog nasleđa jedne od najlepših ulica u Beogradu.
Iz opštine Stari grad su naglasili da će sav prihod od prodaje suvenira i slatkiša biti uplaćen organizaciji „NURDOR“, kako bi se prikupila sredstva za otvaranje još jedne roditeljske kuće u Beogradu, koja pruža smeštaj i podršku svakoj porodici koja dolazi iz mesta van Beograda radi lečenja maligne bolesti deteta.
Posle svečanog otvaranja “Ulice susreta”, usledio je Jevremov defile, pa koncert hora Čarolija i Sergeja Ćetkoviha, a najmlađi su uživali i u predstavi za decu “Robin Hud”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.