U trendu

Pošta i Šahovski klub PTT pozvali na igranje šaha, Alisa Marić na čelu sekcije za rad sa …

U novom turnirskom prostoru u Palmotićevoj 2, koji je obezbedilo Javno preduzeće Pošta Srbije, danas je održana promocija Šahovskog kluba „PTT Beograd“ gde su predstavljeni program, aktivnosti i planovi za naredni period.

Promoteri šaha u Pošti Srbije i Šahovskom klubu „PTT Beograd“ šahistkinja Alisa Marić, vršilac dužnosti Pošte Zoran Đorđević, predsednik Šahovskog saveza Beograda Andrija Jorgić  i predsednik Šahovskog kluba PTT Beograd Srđan Smiljković, pozvali su na igranje šaha zaposlene u pošti, članove njihovih porodica, decu, omladinu i druge zainteresovane.

„Želimo da našem kolektivu i široj javnosti ponovo poručimo da poslovodstvo Pošte Srbije snažno podržava bavljenje sportom, što je deo naše društveno-odgovorne misije i delovanja. Zajedničkim snagama nastavićemo da utičemo da različite sportske aktivnosti budu podjednako dostupne svima, promovišući bavljenje sportom od najranijeg do zrelog doba, i šah kao izuzetan izbor za decu i omladinu sa brojnim koristima za njihov razvoj. Kako tradicija igranja šaha u našem preduzeću postoji već skoro 90 godina, odlučili smo se za stvaranje svih neophodnih uslova da šahovsku tradiciju u Pošti podignemo na viši nivo“, rekao je Đorđević.

Kako je rekao, Pošta će podržati i skoro osnivanje šahovskih sekcija širom Srbije.

Šahistkinja Srbije Alisa Marić naglasila je da je tradicija igranja šaha u klubu „PTT Beograd“ duga, ali da su klubu nedostajale prostorije gde bi se šahisti okupljali i sprovodili svoje aktivnosti.

„Od danas je to ovo lepo uređeno mesto, prilagođeno potrebama šahista. U planu je dosta toga kao što je šahovska škola za najmlađe, organizacija različitih turnira i mečeva i drugih šahovskih događaja. Drago mi je da je rukovodstvo Pošte sa direktorom Zoranom Đorđevićem prepoznalo vrednosti šaha i dalo punu podršku da se aktivnosti sprovedu“, rekla je ona.

Predsednik Šahovskog kluba „PTT Beograd“ Srđan Smiljković podsetio je na uspehe kluba koji postoji od 1935. godine i rekao da se klub takmiči u muškoj i ženskoj konkurenciji u drugoj ligi a da sada ima nove i „ofanzivne planove“.

„Alisa Marić, veliko ime srpskog šaha, pomoći će nam u radu sa ženskim timom i sa najmlađim kategorijama i početnicima, na čemu posebno stavljamo akcenat. Kako bismo široki krug zainteresovane dece privukli i motivisali da nauče da igraju šah i opredele se za igranje u živom direktnom kontaktu, a ne u virtuelnom nadmetanju sa računarom, obezbedićemo besplatnu školu za početnike. Oni koji već igraju šah, biće u prilici da oplemene i unaprede znanja u sekcijama našeg kluba koje su otvorene za sve zaposlene u Pošti i članove njihovih porodica, kao šahiste iz šire društvene zajednice koje pozivamo da se priključe“, rekao je on.

Promociji su prisustvovali članovi uprave ŠK PTT Beograd i najmlađi članovi koji su iskazali zadovoljstvo zbog novog kompletno opremljenog prostora za njihove aktivnosti i odigravanje turnira.

Više informacija o klubu i članstvu se mogu naći na internet stranici sahklub.posta.rs , a kontakt telefoni su: 011 3641 595, 3641 525 (za sekcije kluba).

Radno vreme Kluba je utorkom i četvrtkom od 18 časova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.