U trendu

Pošta Srbije nagradila najbolje mlade istoričare

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Djordjević uručio je danas u PTT muzeju u Beogradu specijalne nagrade i prigodne poklone, koje je to Javno preduzeće obezbedilo za pobednike republičkog takmičenja za srednjoškolce iz istorije.

Jedanaest mladih istoričara iz deset gimnazija i srednjih stručnih škola u celoj Srbiji nagradjeno je tablet računarima za uspeh na nadmetanju održanom krajem maja, u konkurenciji više od sto kandidata.

„Pošta Srbije neguje tradiciju svoje delatnosti koja je duža od dva veka i duboko je utkana u istoriju našeg društva i naroda. Istorija je jedna od najvažnijih nauka za očuvanje nacionalnog identiteta, a za Poštu Srbije, kao najstariju nacionalnu kompaniju, ona ima poseban značaj, pa će i naša podrška najboljim mladim istoričarima ubuduće postati redovna praksa“, izjavio je Dordjević.

On je rekao da na taj način Pošta želi da motiviše mlade da uče i čuvaju od nezaborava istorijske vrednosti, kao putokaz za budući razvoj društva.

Direktorka škole domaćina takmičenja – Šabačke gimnazije, Marijana Isaković, izrazila je zahvalnost darodavcu JP Pošta Srbije i direktoru Zoranu Djordjeviću, koji je ispunio obećanje dato takmičarima na otvaranju 23. maja, da će dodatno nagraditi najuspešnije takmičare.

Mladi istoričari imali su priliku da se upoznaju sa aktivnostima PTT muzeja i njegovim eksponatima, zbirkama i podacima u vezi sa istorijom srpske pošte i razvojem poštanske tehnologije.

Obišli su stalnu izložbenu postavku, poštansku i tehničku zbirku, a od kustosa Muzeja saznali su o uvodjenju i istoriji poštanskog saobraćaja u Srbiji i najznačajnijim ličnostima i njihovim izumima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.