U trendu

Poštar dao otkaz i ostavio bez pošte stanovnike niškog naselja Apelovac

Vršilac dužnosti direktora „Pošta Srbije“ Zoran Djordjević najavio je da će to preduzeće „preduzeti mere“ ukoliko su stanovnici niškog naselja Apelovac pretpreli štetu zbog toga što tokom februara nisu dobili poštu.

Djordjević je u saopštenju dostavljenom medijima potvrdio da žiteljima Apelovca nije isporučena pošta zbog „jednostranog otkaza ugovora o privremenim i povremenim poslovima lica angažovanog na dostavi pošiljaka“.

Na pritužbe Apelovačana da im poštar nije donosio poštu čitavog meseca, JP „Pošte Srbije“ najpre su saopštile da njihov službenik jeste prestao sa radom pre isteka ugovora, ali da je sve pošiljke prethodno dostavio.

Prema Djordjevićevim rečima, pravna služba „Pošte Srbije“ preuzela je slučaj i u toku je postupak utvrdjivanja odgovornosti svih aktera u ovom procesu.

„Radi potpunog sagledavanja situacije kontaktiran je i advokat korisnika iz naselja Apelovac. Ukoliko se eventualno utvrdi postojanje odgovornosti Pošte, odnosno da su korisnici eventualno pretrpeli štetu, biće preduzete odgovarajuće mere, a odgovorna lica će biti adekvatno kažnjena“, izjavio je Djordjević.

Najavio da će raditi na na promenama sistema isporuka kako bi on postao efikasniji.

„Ove promene podrazumevaju i da će poštari biti adekvatno nagradjeni za svoj rad i zalaganje“, izjavio je Djordjević.

Pre dve godine niški poštari su štrajkovali zbog, kako su kazali, malih plata i zbog toga što se grad širi, a ne povećava se broj poštara na terenu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.