U trendu

Postavljanje kontaktne mreže na pruzi Rakovica-Jajinci

BEOGRAD – Na pruzi Rakovica – tunel „Straževica“ – Jajinci, danas će pod napon biti stavljena stabilna postrojenja električne vuče, odnosno kontaktna mreža, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije.

Visoki napon od 25.000 volti biće pušten kroz kontaktnu mrežu i stabilna postrojenja električne vuče duž pruge Rakovica – Jajinci, uključujući tunel „Straževica“, kao i Kijevo.

Napon u kontaktnoj mreži izuzetno je opasan po ljudski život i zbog izuzetno visokog napona, nesreća može da se dogodi i ako se osoba samo približi kontaktnoj mreži na nekoliko metara i na taj način uđe u strujno kolo, a ne samo ukoliko dodirne kontaktnu mrežu iznad pruge, upozorava se u saopštenju.

Kako se ističe, nakon stavljanja pod visoki napon kontaktne mreže iznad pruge Rakovica – Jajinci, strogo je zabranjeno bilo kakvo neovlašćeno kretanje u zoni gradilišta.

Puštanje pod napon kontatkne mreže na deonici pruge Rakovica – Jajinci, deo je završnih radova na modernizaciji i rekonstrukciji pruge Jajinci – Mala Krsna, na međunarodnom železničkom koridoru 10.

Modernizacija pruge Jajinci – Mala Krsna, pored obnove 68,8 kilometara koloseka, obuhvata i rekonstrukciju kompletnih elektrotehničkih postrojenja i kontaktne mreže duž ove deonice.

Radovi na čitavoj deonici se nastavljaju, uključujući i rekonstrukciju i modernizaciji kompletnih elektrotehničkih postrojenja i kontaktne mreže duž cele pruge.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar