U trendu

Potpisan memorandum o saradnji Centra za nestalu i zlostavljanu decu i Ministarstva informisanja

Centar za nestalu i zlostavljanu decu i Ministarstvo informisanja i telekomunikacija (MIT) potpisali su Memorandum o saradnji kojim je dogovorena saradnja u oblasti sprečavanja svih oblika zlostavljanja dece i mladih na internetu, saopšteno je danas.

Kako se navodi iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu, potpisivanje ovog sporazuma obe strane obavezuje da sprovodu aktivnosti usmerene na prevenciju i zaštitu dece od svih oblika zlostavljanja, a naročito u digitalnom okruženju.

Resorni ministar Mihailo Jovanović je tom prilikom rekao da je „cilj ovog Memoranduma unapređenje saradnje sa Centrom za nestalu i zlostavljanu decu, posebno imajući u vidu nacionalne, regionalne i globalne rizike, izazove i pretnje po bezbednost dece pri korišćenju informaciono-komunikacionih tehnologija“.

Predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić je naglasio je da je važno da rad nevladinog sektora bude podržan od strane donosioca odluka, jer je tako mogućnost ostvarivanja korenitih promena mnogo veća.

„Ministarstvo informisanja i telekomunikacija je naš izuzetno važan partner, pogotovo kada se radi o nestancima dece. Prema našoj statistici, veliki broj dece odlazi od kuće usled nagovora osobe koju su upoznali na internetu, ili nakon zlostavljanja koje sun a internetu pretrpeli“, rekao je Jurić.

Međunarodni dan nestale dece obeležava se 25. maja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.