U trendu

Potpisan ugovor o izgradnji stanova za stanare urušene zgrade u Vidovdanskoj 2a

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je danas predstavnicima stanara zgrade u Vidovdanskoj 2a koja se urušila pre devet meseci zbog radova na susednom gradilištu, da je njihov problem rešen „tako što će dobiti nove stanove“ i da to grad neće koštati „nijedan dinar“.

Kako je preneo Beoinfo, sastanak je održan povodom ugovora o razmenama koji su stanari potpisali sa Direkcijom za gradjevinsko zemljište i izgradnju Beograda koja će graditi novu zgradu sa stanovima za vlasnike nepokretnosti iz Vidovdanske 2a.

Vesić je rekao da je vlasnik parcele u Vidovdanskoj 4, na kojoj se nalazi gradilište zbog kojeg se urušila zgrada, poklonio gradsku parcelu sa obavezom da bude izgradjen odredjen broj kvadrata, a kako je najavio projektovanje će biti gotovo do kraja godine, dok je rok za završetak zgrade četiri meseca od završetka projekta.

„Na taj način će Grad doći do više od 1.250 novih kvadrata, svi stanari će dobiti nove stanove koji će u nekim slučajevima biti i nešto veći nego što su do sada bili, a zgrada će biti izgradjena u skladu sa svim standardima. Ovim smo zadovoljili stanare, za Grad smo obezbedili stanove koje ćemo moći da koristimo u procesu naseljavanja“, rekao je Vesi

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar