Potpisan ugovor o kupovini 10 autobusa na električni pogon

BEOGRAD – Ugovor o kupovini deset autobusa na električni pogon sa opremom za punjenje, vredan oko šest miliona evra, potpisan je jutros u Beogradu.

Ugovor su potpisali direktor JKP „GSP Beograd“ Radiša Momčilović i Aleksandar Tomašević iz kompanije „DAT holding“, u prisustvu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

„Potpisali smo ugovor za kupovinu deset autobusa na električni pogon i to je naša nova, druga ekološka linija“, rekao je Vesić.

Podsetio je da prva ekološka linija ide od Belvila do Vukovog spomenika i naveo da će druga ići od Beograda na vodi, preko Savskog trga, Slavije, Ulice kralja Milana, Kalemegdana i Beka.

Dodao je da će biti nabavljena četiri kompleta za punjenje električnih autobusa kako bi na svakoj početnoj stanici imali dva takva kompleta.

Direktor JKP „GSP Beograd“ Radiša Momčilović rekao je da je vozni park tog preduzeća značajno obnovljen u prethodne dve, tri godine zahvaljujući podršci Grada Beograda, a posebno zamenika gradonačelnika.

Rezultat toga je, kaže, da je „GSP Beograd“ značajno povećao pouzdanost transportne usluge, odnosno procenat realizacije polazaka na svojim linijama.

„U 2020. godini on je iznosio više od 97 odsto, a pre tri godine na dosta linija GSP-a taj procenat je bio ispod 90 odsto i pretila je oapsnost da nam se te linije oduzmu i daju privatnicima da oni održavaju saobraćaj na njima“, rekao je Momčilović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.