U trendu

Potpisan ugovor za remont avionskih motora sa kompanijom iz Republike Srpske

Ministar odbrane Nebojša Stefanović ocenio je danas da će potpisivanje ugovora o remontu motora za mlazne borbene avione Vojske Srbije sa Remontnim zavodom iz Bijeljine omogućiti osposobljavanje dodatnog broja aviona u Ratnom vazduhoplovstvu.

Kako je navedeno u saopštenju, ugovor predvidja remont motora Rols rojs Vajper kakve koriste avioni G-4 Supergaleb i Orao.

Vrednost ugovora, koji je potpisan izmedju Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije, preduzeća Jugoimport-SDPR i Remontnog zavoda „Orao“ iz Bijeljine, iznosi 3,7 miliona evra i predstavlja jedan od najznačajnijih pojedinačnih ugovora koji Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije imaju sa jednom kompanijom namenske industrije iz Republike Srpske.

„To je uz proces modernizacije jedan od ključnih projekata koji u ovoj godini i u narednim godinama Ministarstvo odbrane želi da sprovede, kako bi povećalo kapacitete ne samo Ratnog vazduhoplovstva već i čitave vojske. Takodje, na ovaj način se i praktično investira u preduzeće ‘Orao’, koje u ovom delu Evrope jedino može da sprovede remont ovakve vrste motora, a time istovremeno investiramo i u bratsku Republiku Srpsku“, naveo je Stefanović.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević zahvalio je ministru Stefanoviću na ukazanom gostoprimstvu, naglasivši da je danas potpisan ugovor sa kompanijom „Orao“ iz Bijeljine samo jedan u nizu ugovora koje je Ministarstvo odbrane Srbije do sada zaključilo sa tom i sa drugim kompanijama namenske industrije Republike Srpske.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.