U trendu

Potpisani ugovori sa 33 privredna subjekta na teritoriji BGD

BEOGRAD –
Gradski sekretar za privredu Milinko Veličković potpisao je danas ugovore sa korisnicima sredstava za podršku razvoja preduzetništva na teritoriji Beograda za ovu godinu.

Prema njegovim rečima, za podršku razvoja sektora mikro i malih preduzeća i preduzetnika ove godine Sekretarijat za privredu opredelio je trideset miliona dinara, na osnovu završenog javnog konkursa.

„Sredstva su namenjena za kupovinu osnovnih sredstava, mašina i opreme, koja po korisniku iznose do milion dinara. Na taj način podržana su 33 privredna subjekta, od čega je 19 iz uslužnih, a 14 iz proizvodnih delatnosti“, rekao je Veličković.

Precizirao je da su u vlasništvu muškaraca 22 privredna subjekta, a u vlasništvu žena deset, dok je jedno vlasništvo mešovito. Želja nam je, kaže Veličkovih, da afirmišemo i podržimo razvoj ženskog preduzetništva i rodnu ravnopravnost, a da dodelom sredstava za kupovinu mašina i opreme podstičemo unapređenje poslovnog procesa, uvođenje novih ili poboljšanje postojećih poslovnih i proizvodnih linija, kao i otvaranje mogućnosti za modernizaciju proizvodnih procesa.

Cilj konkursa je, dodao je, očuvanje radnih mesta i stvaranje uslova za otvaranje novih. Zahvaljujući ovoj meri Sekretarijata za privredu Grada Beograda zaposliće se minimum 33 nezaposlena lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, rekao je Veličković u izjavi za Beoinfo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.