U trendu

Poverenica: Tenzije povodom tvrdnji Marinike Tepić, voditi računa o načinu iznošenja optužbi

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković saopštila je danas da „tenzija koja je podignuta povodom tvrdnji Marinike Tepić u vezi sa zapošljavanjem u javnom sektoru pokazuje da se mora voditi računa o načinu iznošenja optužbi u javnosti“.

„Nijedna generalizacija nije dobra, pa ni u ovom slučaju i svakako se neke žene mogu osetiti uvredjenim. Ako su ti navodi tačni, treba ohrabriti žene da prijave i pružiti im adekvatnu podršku i pomoć“, navela je Janković.

Prema njenim rečima, „zadatak države i njenih institucija je da osnaže svaku gradjanku i gradjanina da prijavi diskriminaciju ili bilo koji vid seksualnog uznemiravanja i nasilja, da obezbedi zaštitu i adekvatno sankcionisanje“.

„Iako su neslaganja, demantiji, drugačiji stavovi i kritike legitimni, oni moraju biti upućeni, bez vredjanja, omalovažavanja i seksističkih izjava poput odgovora Dragana Markovića“, poručila je Janković.

Kako je navela, „zbog ovakvog načina komunikacije u javnom prostoru glavni problem ostaje u senci, a žene koje su najviše ugrožene ne samo da se ne ohrabruju, već naprotiv obeshrabruju da bilo koji vid nasilja prijave“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.