U trendu

Poziv za podnošenje predloga za dodelu Nagrade grada Beograd

BEOGRAD – Grad Beograd raspisao je konkurs za dodelu Nagrade grada Beograda za 2019. godinu, a rok za podnošenje predloga je 20. februar ove godine.

Nagrada se dodeljuje za delo koje je postalo dostupno javnosti u 2019. godini, a koje predstavlja najvrednije dostignuće u poljoprivredi, oblasti zaštite životne sredine, umetnosti, nauci, medicini, arhitekturi, urbanizmu, novinarstvu, obrazovanju i sportu.

Pravo predlaganja kandidata za nagradu imaju pravna i fizička lica, a predlog se dostavlja u pisanoj formi, sa obrazloženjem i naznakom nagrade za koju se kandidat predlaže.

Uz predlog se prilaže konkursna dokumentacija (dva primerka publikovanog dela, kataloga, audio, video materijala, planovi, projekti, biografija kandidata, kritike, stručna mišljenja odnosno druga odgovarajuća dokumentacija), koja se nakon odlučivanja o nagradi ne vraćaju predlagaču.

Odluku o dodeli Nagrade grada Beograda donose odgovarajuće komisije, a predstavnici Privredne komore Srbije učestvovaće u ocenjivanju predloga iz oblasti poljoprivrede, nauke i pronalazaštva.

Nagrada grada Beograda dodeljuje se i za herojsko delo, za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju grada Beograda i za izuzetan doprinos u realizaciji događaja od značaja za grad Beograd, navodi se na sajtu Privredne komore Srbije.

Nagrada će biti dodeljena i za stvaralaštvo mladih koje predstavlja najvrednije ostvarenje u naučnom i umetničkom radu učenika i studenata, a Grad Beograd dodeliće i nagradu „Svetislav Stojanović“, za izuzetne rezultate ostvarene u oblasti zaštite od požara na teritoriji grada Beograda u periodu od 1. januara do 31. decembra 2019. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.