U trendu

Ppostavljeno 174 preciscivaca vazduha u skole i vrtice

BEOGRAD – Na inicijativu roditelja na opštini “Stari grad” sprovodi se akcija postavljanja prečišćivača vazduha u osnovim školama i predškolskim ustanovama.

Do sada je na toj opštini obezbeđeno 174 prečišćivača vazduha, rekao je za Tanjug predsednik GO Stari grad Radoslav Marjanović.

„Inicijativu smo pokrenuli na zahtev roditelja. Zahvaljujem im se i pozivam da i dalje nastave da nam predlažu inicijative na koje ćemo moći da odgovorimo. Nastavljamo sa ovom akcijom i tokom sledeće godine kada ćemo i za preostale razrede, od petog do osmog, takođe, obezbediti da svaka učionica ima jedan prečišćivač vazduha”, rekao je Marjanović.

Prema njegovim rečima, opština je, takođe, obezbedila sredstva za redovnu zamenu filtera.

“Danas je 13 učionica Osnovne škole ‘Mihailo Petrović Alas’ opremljeno prečišćivačima. Takođe smo na zahtev roditelja i škole obezbedili potpuno novi video nadzor u toj školi. Velika je briga roditelja kada je zagađen vazduh u pitanju. Roditelji pokazuju zabrinutost i molbu da se deca ne izvode napolje. Akcija je dobrodošla u ovom periodu i veliko hvala roditeljima za inicijativu koju pružaju”, rekla je za Tanjug direktorka OŠ “Mihailo Petrović Alas” Dragana Kuzmanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.