U trendu

Predsednica Društva sudija Srbije uputila pismo RTS-u povodom učešća u emisiji o izmenama Ustava

Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević uputila je danas pismo urednici emisije „Upitnik“ na Radio-televiziji Srbije Oliveri Jovićević u kome je navela da nije mogla da prihvati poziv da u debati o promenama Ustava Srbije u oblasti pravosudja učestvuje tako što će se uključiti u program ili što će biti emitovana njena unapred snimljena izjava.

Predsednica Društva sudija Srbije ocenila je u pismu da bi njeno učešće u emisiji koja treba da bude emitovana sutra, imalo smisla jedino ukoliko bi ravnopravno sa ostalim učesnicima mogla da učestvuje u debati.

„Uzevši u obzir izuzetan značaj koji tema ustavnih promena ima za gradjane Srbije, čiji je RTS javni servis, nadam se da ovo neće biti i jedina debatna emisija o ovoj temi. Izražavam spremnost da učestvujem u emisijama na ovu, a i na druge teme koje se tiču pravosudja, ravnopravno debatujući sa ostalim učesnicima“, navela je Dragana Boljević.

Uz molbu da pismo bude pročitano u sutrašnjoj emisiji, ona je dodala da je Društvo sudija Srbije, zajedno sa Udruženjem javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije, 30. januara 2018.  pozvalo RTS da posveti odgovarajući medijski prostor kako je navela, „važnoj i aktuelnoj temi organizovanjem javne debate o predloženim izmenama“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.