U trendu

Predsednik PUPS-a Milan Krkobabić uputio čestitku patrijarhu Porfiriju

Predsednik PUPS-a i ministar za brigu o selu Milan Krkobabić uputio je čestitku Njegovoj svetosti novoizabranom arhiepiskopu pećkom, mitropolitu beogradsko-karlovačkom i patrijarhu srpskom Gospodinu Porfiriju.

„Vaša svetosti,
U ime starijih građana Srbije, kao i svih pravoslavnih vernika koji žive i rade u selima Srbije, želim Vam da na Svetosavskom tronu dugo i plodotvorno radite na jačanju jedinstva i sloge srpskog naroda i pokažete da nismo podeljeno društvo.

Uveren sam da ćete, kao osvedočena saborna ličnost, i ubuduće snažno delati na očuvanju mira, negovanju dijaloga i širenju međunacionalne i verske saradnje, što ste na harizmatičan način pokazali kao mitropolit zagrebačko-ljubljanski.

U svojoj dosadašnjoj hrišćanskoj misiji veliku energiju i ljubav posvetili ste najugroženijim kategorijama društva. Time ste na delu pokazali, danas sve neophodniju, međugeneracijsku solidarnost. Verujem da ćete, kao iskreni glas naroda i njegove mudrosti, ali i neophodne odlučnosti za očuvanje srpskog identiteta i srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji, razvijati saradnju sa drugim crkvama i blagosloviti ljude na selu – da sarađuju i udružuju se radi svog i napretka Srbije.“

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar