U trendu

Predstavljen izveštaj o radu projekta – Puls Evrope-medijske posete EU

 U Kulturnom centru GRAD danas je predstavljen izveštaj o radu projekta „Puls Evrope-medijske posete EU“ u kojem je do sada učestvovalo više od 100 novinara iz 29 medija.

Predstavljeni su rezultati individualnih i grupnih poseta EU, a posetioci su mogli i da pogledaju izložbe fotografija sa putovanja iz mnogih evropskih zemalja poput Hrvatske, Belgije, Francuske, Španije, Poljske i drugih.

„Održali ste zastavu EU visoko kada nam je u lice duvao vetar tokom realizacije projekta. Izmedju ostalog, i zahvaljujući upornosti,“ rekao je Patrik Šmelcer (Patrick Schmelzer) iz Delegacije EU u Srbiji i najavio nastavak projekta „Puls Evrope – medijske posete EU“.

Novinari različitih medijskih kuća iz Srbije imaće priliku, kao i do sada, da učestvuju u medijskim posetama širom Evrope, rekao je on.

Projekat ima za cilj da približi proces evropskih integracija i primere dobre evropske prakse građanima Srbije, kroz kvalitetne medijske sadržaje koji su nastali tokom implementacije projekta, navodi se u EU predstavljanju projekta.

„Ukupno 111 novinara iz 29 medija je do sada učestvovalo u projektu ‘Puls Evrope’ kroz individualne i grupne posete EU, izveštavajući o različitim oblastima iz 13 evropskih zemalja“, rekla je vodja projekta Marina Rakić sumirajući dosadašnje rezultate projekta.

Ona je rekla da je kao rezultat tih medijskih poseta objavljeno 170 izveštaja u elektronskim, štampanim i onlajn medijima sa više od 4,5 satga televizijskkog programa i više od 2,5 sata radijskog programa.

„Evropa je knjiga za sebe i, po mom mišljenju, sjajna priča da se istraži i doživi. Ima izazova, ima tužnih strana – posebno ovih dana, ali ima i brojnih pozitivnih priča“, rekao je Šmelcer i poručio: „Nastavite da putujete sa nama, vidite Evropu i istražite je sa nama“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.