U trendu

Predstavljeno rešenje za izgradnju brane na Baričkoj reci

BEOGRAD – Na sastanku u okviru projekta „Odbrana od poplava primenom aktivnih i pasivnih mera na teritoriji grada Beograda“ danas je predstavljeno idejno rešenje za izgradnju brane na uzvodnom delu sliva Baričke reke-reciretenzija „Barič“, saopštio je Beoinfo.

Idejno rešenje predstavio je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović sa ciljem implementacije projekta „Odbrane od poplava i bolje pripremljenosti da se odgovori na rizike od prirodnih katastrofa – na poplave uzrokovane od vodotokova drugog reda na teritoriji grada Beograda“.

„Na sastanku je prezentovano idejno rešenje izgradnja brane na Baričkoj reci, uzvodni deo sliva, retenzija „Barič“, naveo je Mladenović i istakao da Grad Beograd preduzima sve korake kako bi u narednih pet godina bile izgrađene neophodne brane i retenzije u cilju odbrane od poplava.

Dodao je da je, pored retenzije „Sikijevac“ čije je projektovanje u završnoj fazi, retenzija „Barič“ prvog prioriteta imajući u vidu štetu koju Barička reka u vreme velikih padavina izaziva stanovništvu i privredi u tom delu Beograda.

Idejno rešenje je predstavila kompanija „Ehting“ iz Beograda, navedeno je u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali članovi stručnog tima, sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, direktor preduzeća JVP „Beograd vode“ Vladimir Batalović i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar