U trendu

Pregledano 449 vozila, 40 nema funkcionalne klima-uređaje

BEOGRAD – Tokom kontrole ispravnosti i funkcionalnosti klima-uređaja u vozilima gradskog prevoza u Beogradu, pregledano je 449 vozila i utvrđeno da 40 nije imalo funkcionalne klima-uređaje, saopštio je danas Sekretarijat za inspekcijske poslove.

Podseća se da za svako vozilo čija klima ne funkcioniše inspektori izdaju prekršajni nalog prevozniku u iznosu 20.000 dinara, počev od 20. maja, i navodi da je izvršeno 27 terenskih kontrola na terminusima i pregledano 449 vozila.

Utvrđeno je da 40 vozila – 29 privatnih prevoznika i 11 vozila GSP, nije imalo funkcionalne klima-uređaje, zbog čega je izdato 40 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 800.000 dinara, navodi se u saopštenju.

Ističe se da inspektori za javni linijski prevoz putnika Sekretarijata za inspekcijske poslove kontinuirano kontrolišu ispravnost i funkcionalnost klima-uređaja u vozilima gradskog prevoza.

Kako se navodi, njihova ispravnost kontroliše se u skladu sa odredbama Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, kada je temperatura vazduha iznad 25 stepeni Celzijusovih.

„Kao i prethodnih godina, apelujemo na prevoznike da redovno održavaju klima-uređaje u svojim vozilima kako bi se rizik korišćenja vozila gradskog prevoza tokom visokih temperatura sveo na minimum“, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.