U trendu

Prelević: Uticaj na istragu zločina u Novom Sadu došao iz sfere politike

Advokat Božo Prelević izjavio je danas da ukoliko je bilo sabotiranja istrage zločina u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, uticaj je došao iz sfere politike, ali je ocenio da direktor policije Vladimir Rebić sebi ne bi dozvolio tako nešto.

Prelević je za list Danas kazao da treba ispitati povezanost vlasnika kladionice MaxBet, ispred koje se zločin dogodio, i ljudi sa političke scene.

„Ukoliko je bilo sabotiranja istrage, direktor Rebić nije imao ništa sa tim. Poznajem čoveka i znam da sebi ne bi dozvolio tako nešto. Uticaj je došao iz sfere politike“, rekao je Prelević.

Prema njegovim rečima, policija morala u roku od sat vremena da identifikuje počinioca zločina u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu Ivana Kostića i da ga privede, navodeći da su svi elementi krivičnog dela vidljivi na snimku.

On je dodao da „policija zna“ da su granični prelazi udaljeni par sati od Novog Sada i da je trebalo pregledati snimke sa naplatnih rampa.

Prelević je naveo je zločin počinjen 24. avgusta dok je istraga pokrenuta dan nakon objavljivanja snimka na društvene mreže, 12. septembra, dodajući da hapšenje Ivana Kostića, koji je oštećenog M.M. najpre pretukao, a potom mu i polomio obe ruke, nije bilo prioritet sve dok se snimak tog zločina nije pojavio na društvenim mrežama.

On je kazao da je navodima N1 da je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo postupak tek 12. septembra, „bačeno novo svetlo na obrazloženje Rebića“ koji je tvrdio da su policija i tužilaštvo od 24. avgusta radili na tom slučaju.

„Rebićevi izgovori da oštećeni u početku nije želeo da saradjuje sa policijom, pošto je tek 2. septembra otkrio ime počinioca, kao i da nisu odmah mogli da preuzmu snimke sigurnosnih kamera, nisu preterano ubedljivi“, ocenio je advokat.

Prelević je upitao, ukoliko je „tako komplikovano pogledati snimke sa kamera“, kako je policija dan nakon pomenutog zločina uspela da uhapsi napadača koji je sa automatskim oružjem upao u kafić na Vračaru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.