U trendu

Preminula čuvena Mica Trofrtaljka (video)

Pevačica Mica Trofrtaljka preminula je u 77. godini života.

Rođena je 1943. godine kao Milica Ostojić u selu Milićevci kod Čačka, a ostaće zauvek prepoznatljiva po svojim vrcavim hitovima, ali i ulozi u seriji „Lepa sela lepo gore“.

Kada se spomene ime Mice Trofrtaljke mnogima odmah u sećanje naviru dvosmislene pesme kao što su „Davorike dajke“, „I labavi ume da zabavi“, „Predem vunu i kučinu“, „Drž’ se, ćerko, čvrstog kursa“, „Rđavome kupcu i dlake smetaju“ i mnogi drugi. Ipak, malo ko zna pevačicinu životnu priču.

Sa Rambom Amadeusom i Borom Čorbom snimila je pesmu Amerika i Engleska biće zemlja proleterska, a sa grupom Twins obradu pesme Motori grupe Divlje jagode.

Kritikovana zbog prirode svojih pesama, okarakterisanih kao šund, Mica često ističe da treba povesti računa o pristupu istim pesmama, kao i da ne treba zaboraviti njihovu namenu. Pevačica u dokumentarnom filmu o svojoj karijeri izjavila da je njen osnovni cilj bio da kroz kafansko druženje zabavi i nasmeje publiku sedamdesetih godina. U istom filmu osvrnula se na propast jugoslovenskog kafanskog duha i na komercijalizaciju muzike, te je rekla da danas, kao penzionisana pevačica, često ode u kafanu samo kako bi popila kafu i punim plućima se nadisala duvanskog dima i mirisa roštilja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)