U trendu

Preminula novinarka Mirjana Kalinić

Nakon duge i teške bolesti, juče je u 63. godini preminula Mirjana Kalinić, novinarka i dugogodišnja članica Sekretarijata i organa Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Posle diplomiranja na Fakultetu političkih nauka u Beogradu radila je prvo šest godina kao novinarka Radija Stara Pazova, da bi 1993. godine prešla u Borbu, kao dopisnica iz Vojvodine, a potom je nastavila rad u Našoj borbi u političkoj redakciji, saopštio je NUNS.

Nakon gašenja Naše borbe prešla je u NUNS, gde je u naredne skoro dve decenije radila mnoge poslove: od administrativnih, do novinarskih, pišući vesti, izveštaje i istraživanja za Dosije i sajt NUNS-a, a istovremeno je saradjivala sa nekoliko listova – Nezavisni, Blic press, Srpska reč, Bulevar i druge.

Mnogi članovi NUNS-a su je upoznali jer ih je primila u članstvo ili im produžavala člansku kartu i verujemo da pamte Miru kao i mi iz Sekretarijata i organa NUNS-a, kao otvorenu i komunikativnu koleginicu, vrednu i odgovornu saradnicu, i plemenitu i solidarnu prijateljicu.

Hvala joj za godine rada koje je uložila da naše udruženje opstane i razvija se, i hvala joj za dobrotu, podršku i razumevanje koje je nesebično davala, navodi se u saopštenju NUNS-a.

Mirjana Kalinić biće sahranjena sutra, sreda, u 13.00 sati, izjavljivanje saučešća porodici je od 12:00, na Novom groblju u Novoj Pazovi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar