Preminuo potpredsednik Skupštine Konstantin Arsenović

Potpredsednik Narodne skupštine Konstantin Arsenović preminuo je danas, u 76-oj godini života, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Arsenović, rođen 3. juna 1940. godine u selu Gornje Košlje, opština Ljubovija, završio je osnovnu, srednjo-tehničku školu, Vojnotehničku akademiju, Visoku vojno tehničku akademiju, Komandno-štabnu školu i Školu Nacionalne odbrane.

Svoju radnu karijeru je proveo u JNA i Vojsci Jugoslavije u vremenu od 1961 – 2000. godine, a obavljao je brojne dužnosti u vojsci, od poslova referenta do savetnika načelnika Generalštaba za logistiku.

Bio je nosilac i učesnik razvoja i opremanja naoružanja i vojne opreme (NVO) – težišno zemaljske artiljerije, izradi normativa, uputstava, pravila i doktrinarnih dokumenata za potrebe tadašnje vojske.

Radnu karijeru završio je 2000. godine u činu general-potpukovnika, a za svoj rad više puta je pohvaljivan, nagrađivan i odlikovan.

Jedan je od osnivača Partije ujedinjenih penzionera Srbije i bio je na funkciji potpredsednika stranke, a za narodnog poslanika biran je i u sazivima 2008-2012, 2012-2014. i 2014-2016. godine, dok je dužnost potpredsednika Narodne skupštine obavljao i u prethodna dva skupštinska saziva.

Konstantin Arsenović biće sahranjen na Bežanijskom groblju u subotu, 4. februara, u 10.30 sati, navodi se iz parlamenta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.