U trendu

Prihvatilište za odrasla i stara lica spremna za zimu

BEOGRAD – Prihvatilište za odrasla i stara lica spremno je za predstojeći hladni talas, izjavila je danas gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je navela da je na vreme obezbeđeno sve što je potrebno da se licima koji imaju takvu potrebu obezbedi adekvatna pomoć i podrška.

„U toku prošle godine su nam bila otvorena tri dnevna prihvatna centra gde su lica bez krova nad glavom mogla da se okrepe, preuzmu garderobu ili se okupaju“, istakla je Stanisavljević za RTS.

U skladu sa potrebama, dodala je, biće otvoreni dnevni prihvatni centri, a još jedan objekat za smeštaj će na Vračaru biti otvoren u narednim nedeljama.

Prema rečima Stanisavljević, prošle godine je registrovano više od osam hiljada poseta centrima, najviše u centru Beograda.

Njima se, kako je navela, pored zdravstvene i higijenske nege, pomaže da dođu do lične karte i zdravstvene zaštite, a potom im se nađe i trajni smeštaj.

„Ovo je poslednja zima tokom koje će korisnici provoditi vreme u starom objektu. Već sledeće godine započinje izgradnja novog objekta većeg kapaciteta za smeštaj u približno 3.500 kvadrata“, istakla je gradska sekretarka.

Ona je poručila da se u svim objektima poštuju epidemiološke mere, kao i da je za korisnike koji su to želeli organizovana vakcinacija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.