U trendu

Prijem za učesnike sportskog kampa „Srbija te zove 2021“

BEOGRAD – U Starom dvoru je danas održan prijem za mlade sportiste sa Kosova i Metohije, Republike Srpske i dijaspore, učesnike kampa „Srbija te zove 2021“, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić im je poručio da je važno da sačuvaju svoj identitet, ali da istovremeno poštuju sugrađane i kulture država u kojima žive.

„Drago mi je što ste upoznali Beograd, na ovaj način postajete svesni kakvom narodu pripadate i kakva je naša kultura i istorija. Mi smo jedan od najvećih evropskih naroda „, rekao je Vesić i dodao da će učesnici kampa imati priliku da obiđu sve prostorije u Starom dvoru, kao i „pobedničku terasu“, na kojoj su stajali mnogi sportski šampioni Srbije.

Direktor kampa „Srbija te zove 2021“ Lazar Mladenović naveo je da su deca tokom svoje posete Beogradu obišla Zoološki vrt, Kalemegdan, Knez Mihailovu ulicu, kao i mnoge druge spomenike kulture.

On je rekao da je do kraja njihovog boravka u Srbiji planirana poseta spomeniku Stefanu Nemanji i Hramu Svetog Save.

Mladenović je objasnio da je i prošle godine organizovan kamp za decu, ali da je odziv bio manji u odnosu na ovu godinu kada se prijavilo 250 dece, ali zbog epidemiološke situacije neki od njih nisu mogli da dođu u posetu Beogradu.

Prijemu je prisustvovalo 230 dece , koja dolaze iz različitih zemalja u regionu, a koja će boraviti deset dana u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.