U trendu

Prikupljeno 4,6 miliona dinara za narodne kuhinje na Kosovu

Gradjani Beograda prikupili su više od 4,6 miliona dinara dobrovoljnih priloga za pomoć narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji, u okviru akciju koji je organizovalo preduzeće Infostan, u saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom, saopšteno je danas. 

Kako se navodi, gradjani koji su uz decembarske račune za komunalne usluge popunili i dodatnu uplatnicu prikupili su ukupno 4.652.746 dinara.

„Eparhija raško-prizrenska zajedno sa svojom Dobrotvornom organizacijom ‘Majka devet Jugovića’ drugu deceniju za redom vodi neprestanu borbu na ovim svetim prostorima, kako bi se sačuvao i opstao preostali srpski narod. Nažalost, potrebe su konstantne i velike, kao što je i dalje potrebno da narodne kuhinje rade i pomažu ugroženom stanovništvu. Broj korisnika i zahteva smo davno prestali da brojimo, vreme gladi, nemaštine i straha traje i ne prolazi“, navodi se u saopštenju.

Takodje je navedeno da je značaj te akcije što se, osim prikupljanja novčanih sredstava, održava i svest ljudi o stanju i životu na Kosovu i Metohiji. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.