U trendu

Privrednici, nastavnici, penzioneri, misica…odoše u Grčku

JAGODINA – U organizaciji Skupštine grada, sutra uveče autobusima u Paraliju će otputovati 450 Jagodinaca, koji će u tom grčkom letovalištu boraviti do 1. septembra.

Reč je o političko-privrednoj delegeciji, prosvetnim radnicima, penzionerima, a među njima je i mis Akva parka za 2018. godinu sa pratiljama i još tri devojke, finalistkinje tog takmičenja.
  Predsednik Skupštine grada Dragan Marković – Palma, koji vodi delegaciju u Paraliju, rekao je novinarima da boravak finansiraju donatori i prijatelji Jagodine.

Prosvetari će u ovom delu Grčke posetiti nekoliko obrazovnih ustanova i upoznati se sa nastavnim planovima i programima u osnovnim školama, koji su usaglašeni s obrazovnim sistemom Evropske unije.

Političko privredna delegacija imaće šurete sa svojim kolegama u Katerini i Solunu, a u okviru posete u Paraliji će, za ovu sezonu, biti zatvorena Kancelarija Jedinstvene Srbije (JS), čiji je Marković lider, a koja četvrtu godinu radi u ovom turističkom mestu preko leta i pomaže turistima iz Srbije u ovom delu Grčke.

Marković je za Tanjugu izjavio da će zatvaranju Kancelarije prisustovati konzul Srbije u Solunu Siniša Pavić, te čelnici opština Paralija i Katarini, uključujući gradonačelnika te opštine Savasa Hiovidisa.

Marković je počasni građanin Katarinija, a predložen je za počasnog konzula Grčke u konzulatu te zemlje u Jagodini.

Marković je objasnio da je Kancelarija JS u Paraliji, „jedina kancelarija neke političke partije iz Srbije van granica naše zemlje, a da joj je jedini cilj da pomogne građanima Srbije bez obzira na stranačku, nacionalnu i versku pripadnost“.

Kako je rekao, u Kancelariji JS ne govori se o politici, a ove godine brojni turisti zatražili su tu pomoć zbog ukradenih dokumenata i novca, kvara na automobilu, bolesti… i dobili je.

On je ocenio da u Grčkoj i posebno u Paraliji, „nikada nije bilo više turista iz Srbije kao ove godine“, a da je Kancelarija JS „prava ambasada za naše građane u tom delu Grčke“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.