U trendu

Priznanja najboljim učenicima u Novom Pazaru

Učenicima generacije novopazarskih osnovnih i srednjih škola danas su uručene plakete i nagrade za postignuti uspeh u dosadašnjem obrazovanju koje je obezbedila lokalna samouprava.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je na svečanom prijemu da lokalna samouprava ulaže dodatni napor kako bi učenici imali najbolje uslove za učenje i dalje napredovanje.

„Grad Novi Pazar iz godine u godinu ulaže sve više u obrazovanje jer smatramo da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija za budućnost, a vi ste budućnost ovog grada i hvala vam na rezulatatima koje postižete. Primer ste drugim generacijama, otvarate put kojim treba da podju“, rekao je Biševac.

Djak generacije Medicinske škole „Dva heroja“ Suheid Halitović rekao je da je ta nagrada najveće priznanje koje jedan učenik može da dobije.

„Ovo je sigurno jedna obaveza i nadam se da ću u daljem školovanju moći na pravi način da je ispunim“, rekao je budući student medicinskog fakulteta.

Najbolja učenica Osnovne škole „Halifa bin Zaid al Nahjan“ Hena Murić rekla je da joj nagrada puno znači i da je zbog toga ponosna.

„Ovo je dokaz da se svaki trud i uloženo vreme isplati i baš sam srećna zbog toga“, navela je Murić.

Ove godine, lokalna samouprava je nagradila šest najboljih srednjoškolaca sa po 40.000 dinara, a 15 učenika generacije iz osnovnih škola sa po 30.000 dinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.