Prodavci iz Depoa od septembra na „Smederevskom đermu“

Zakupci tezgi iz Depoa će od septembra imati priliku da prodaju robu na pijaci „Smederevski đeram“ gde je počela izgradnja kompleksa za njihove potrebe, saopštila je danas Gradska uprava.

Radovi, koji će biti gotovi do 2. septembra, kada je planirano useljenje prodavaca iz navedenog tržnog centra, podrazumevaju izgradnju montažno-demontažnog komplesa sa 20 boksova površine do 30 kvadrata, koji će biti povezani u zajedničku celinu.

Kompleks će se prostirati na 700 kvadrata sa 88 prodajnih mesta, a prodajni prostor u boksovima biće pregrađen metalnim panoima.

Svi prodavci koji su do sada radili u delu pijace gde će biti izgrađen montažno-demontažni objekat premešteni su na drugi drugi deo pijace, gde građani mogu da kupuju voće, povrće, zanatske i druge proizvode.

Pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević izjavio je su radovi na „Smederevskom đermu“ početak velike akcije u kojoj će „Gradske pijace“ raditi na rekonstrukciji svih pijaca u gradu.

Ističući da od kvaliteta pijačne usluge zavisi kvalitet komunalne usluge u gradu, Milosavljević je naveo da su beogradske pijace mesto okupljanja velikog broja sugrađana i ogledalo kako društvo funkcioniše.

„Pijace godinama unazad nisu rekonstruisane i zapuštane su, pa da će ova akcija unaprediti i uslugu i uslove rada zaposlenih. Pijace mogu da budu veliki izvor prihoda za grad i zato ovaj pilot projekat treba da pokaže da rekonstrukcija jedne pijace može da koristi i gradu i građanima“, rekao je Milosavljević.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević rekao je da se nova lokacija za zakupce tezgi iz Depoa nalazi samo 500 metara od stare, pa će, smatra, oni nesmetano moći da nastave posao.

U Depou je, prema njegovim rečima, bilo registrovano 88 poslodavaca, a na pijaci „Smederevski đeram“ će biti isto toliko prodajnih mesta.

„Pokušaćemo da oživimo ovu pijacu, a ujedno i da 88 porodica dobije zaradu“, naveo je Petronijević.

Direktor JKP „Gradske pijace“ Ivan Sočo naveo je da je Grad Beograd u dogovoru sa Skupštinom prodavaca koji su radili u Depou našao rešenje da oni nastave sa radom na „Smederevskom đermu“.

Krajem avgusta prošle godine, u velikom požaru je izgoreo tržni centar Depo na Bulevaru kralja Aleksandra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.