U trendu

Produžen konkurs za upis u predšskolske ustanove

BEOGRAD – Konkurs za upis dece u predškolske ustanove Grada Beograda za radnu 2021/2022. godinu, zbog velikog interesovanja, biće produžen do 17. maja u 15.30 časova, saopšteno je danas iz Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Roditelji svoju decu mogu upisati u vrtić putem Portala eUprava i tom prilikom automatski se pribavljaju neophodni podaci iz matične knjige rođenih, Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja i evidencije prebivališta, tako da roditelji ne moraju da dostavljaju nijedan dokument prilikom upisa deteta, niti da odlaze ni na jedan šalter.

Usluga eVrtić je namenjena roditeljima koji su državljani Republike Srbije, a pojedine predškolske ustanove pružaju ovu uslugu i u slučaju da je jedan od roditelja strani državljanin, navodi se u saopštenju.

Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno da roditelji lično podnesu relevantnu dokumentaciju kojom dokazuju navedeni status lično u predškolsku ustanovu.

Preporuka Kancelarije za IT i eUpravu svim predškolskim ustanovama, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, jeste da se roditeljima omogući da elektronskim putem dostave ovu dokumentaciju, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.