Produžen popust na januarske račune Infostana

BEOGRAD – Beogradski Infostan tehnologije produžilo je rok za korišćenje popusta pri plaćanju januarskih računa do 17. februara.

Zbog obeležavanja Dana državnosti, koji se praznuje 15. i 16. februara, poslednji dan za plaćanje računa sa obračunatim popustom od pet, šest i sedam odsto je sreda, 17. februar, zbog čega će redovne platiše imati dva dana više za plaćanje umanjenih računa.

Ukupno je odštampano i distribuirano 727.637 januarskih računa objedinjene naplate, dok je popust unapred obračunat za 373.191 korisnika koji redovno plaćaju račune, navodi se na sajtu JKP Infostan tehnologije.

Od ukupnog broja umanjenih računa, popust od sedam odsto su ostvarila 197.792 korisnika koji godinu dana u kontinuitetu koriste popust pri plaćanju računa.

Popust od šest odsto obračunat je za 36.882 korisnika koji šest meseci plaćaju umanjene račune, dok je pravo na popust od pet odsto ostvarilo 138.517 korisnika.

Subvenciju u iznosu od 10 do 30 odsto na plaćanje januarskih računa ostvarilo je 51.366 socijalno ugroženih korisnika, u zavisnosti od kategorije kojoj pripadaju.

Podseća se da redovne platiše mogu ostvariti dodatni popust od četiri odsto na elektronsko plaćanje januarskog računa na mobilnoj aplikaciji ili portalu e.Sanduče od 1. do 28. februara, ukoliko plate redovni januarski račun sa Visa platnom karticom i sačuvaju karticu za svoja buduća plaćanja ili izvrše plaćanje sa već sačuvanom Visa platnom karticom.

Dodatni popust od četiri odsto biće iskazan na narednom mesečnom računu, a on se ostvaruje pored svih redovnih popusta JKP Infostan tehnologije od pet, šest i sedam odsto i subvencija od 10 do 30 odsto za socijalno ugrožene kategorije građana. Takođe, korisnici račune plaćaju bez naknade, što im omogućava još jedan vid uštede u kućnim budžetima.

Dodatni popust obezbeđen je za prvih 5.250 redovnih platiša koji svoje januarske račune plate sačuvanom Visa platnom karticom tokom februara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.