U trendu

Program Nova pismenost sutra organizuje konferenciju: Na kojoj smo medijskoj frekvenciji

 Program Nova pismenost koji partnerski sprovode Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Propulsion sutra organizuje konferenciju za medije pod nazivom “Na kojoj smo medijskoj frekvenciji?“.

Sa padom indeksa medijske pismenosti u Srbiji u protekloj godini, konferencija će se baviti pitanjima sadržaja koji bi trebalo da čine medijski prostor, saopštili su danas organizatori.

Tema će biti, kako je navedeno, i koliko je važno da teme medijske pismenosti i kritičkog razmišljanja budu deo nacionalnih programa.

Na koji način masovnim medijima obezbediti uslove da posluju i opstanu privlačenjem što većeg broja gledalaca, ali istovremeno i zaštititi publiku tako da ne bude ugrožena nekvalitetnim hiperkomercijalizovanim sadržajima, takodje je jedna od tema skupa.

Učesnici će razgovarati i o tome kako da programi ne budu samo u funkciji zabave, već i podsticanja publike na sticanje novih znanja, navika, kreiranje kulturnih potreba, razvijanje kritičkog mišljenja, kao i izvor objektivnog informisanja o dogadjajima iz okruženja.

Razgovaraće se i o odgovornosti masovnih medija da gradjane edukuju o ovoj temi i važnosti da medijska pismenost bude u samom vrhu kriterijuma za delovanje u medijskom prostoru.

Na konferenciji će biti prikazani rezultati istraživanja spovedeni u okviru programa Nova pismenost, koje će predstaviti predstavnica Centra za slobodne izbore i demokratiju Emilija Orestijević.

Govoriće i psihološkinja Ana Mirković i direktor programa Nova pismenost Darko Soković.

Program Nova pismenost radi s gradjanima, medijima, kompanijama, obrazovnim sistemom, influenserima i državnom upravom kako bi se najbolje prakse medijske, informacione i digitalne pismenosti našle medju temeljima savremenog i konkurentnog srpskog društva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.