U trendu

Promovisana nove klase oficira Vojske Srbije

Svečanost povodom promocije nove klase oficira Vojske Srbije (VS) održana je danas u Beogradu, uz prisustvo predsednika Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić, više ministara i načelnika Generalštaba generala Milana Mojsilovića.

U prve oficirske činove promovisano je 152 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, kao i jedan broj budućih oficira iz Bosne i Hercegovine.

Iako je već godinama svečanost organizovana ispred Doma Narodne skupštine u centru Beograda, ovaj put je održana u krugu Vojne akademije, uz uvažavanje mera epidemiološke zaštite od širenja COVID-19.

Promocija najmladjih oficira VS je tako, prvi put posle 14 godina, održana na Vojnoj akademiji, u Kasarni „General Jovan Mišković“ na Banjici.

Vučić je rekao tom prilikom da je ponosan na sistem vojnog školstva koji ostvaruje najbolje rezultate.

„Mi smo u prethodnim godinama pokušali da podignemo ugled vojske, za to ste vi najzaslužniji“, kazao je Vučić.

Najuspešnijim potporučnicima Ognjenu Zlatiću, Andjeli Bogojević, Mladenu Živkoviću, Hadži Miodragu Mladenoviću, Vučić je tokom ceremonije kao nagradu dodelio pištolje sa posvetom.

Tokom svečanosti održan je letački program, u kojem su nastupili avioni i helikopteri VS, pripadnici jedinice Garde, dok su u pratećem kulturnom programu učestvovali članovi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, dramski i muzički umetnici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.