U trendu

Propusti u komunikaciji u pripremi ucionica za prvaka sa SMA

BEOGRAD – Nakon što Osnovna škola „Vojvoda Mišić“ nije dobila odgovor nadležnih na zahtev da joj se omogući korišćenje praznih prostorija za učenika koji boluje od spinalne mišićne atrofije, gradonačelnik Aleksandar Šapić je rekao da je bilo propusta u komunikaciji između škole i Grada, te naveo da je počeo da se priprema prostor za potrebe tog đaka prvaka, i izvinio se dečaku i njegovoj majci.

„Informacija koju imam je da je direktorka škole obavestila zamenika u Sekretarijatu za obrazovanje i dečiju zaštitu. Imali smo kadrovska menjanja i došlo je do ‘rupe’ u komunikaciji. Informacija koju imam od moje zamenice Vesne Vidović je da je kontaktirana majka“, kazao je Šapić odgovarajući na pitanje novinara u MTS dvorani u vezi sa tim slučajem.

On je naveo i da je čudno što direktorka škole nije prvo kontaktirala bilo koga iz Grada Beograda, već je pozvala medije.

„Ona je poslala dopis i na tome je ostalo. Izvinjavam se i majci i detetu, takve stvari se dešavaju“, naveo je Šapić i pozvao direktore škola i druge na funkcijama da ubuduće, ukoliko se slične stvari dogode, pozovu njegov kabinet.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.