U trendu

Proširenje kapaciteta Kovid ambulante DZ Stari grad

BEOGRAD – Kapacitet Kovid ambulante Doma zdravlja „Stari grad“ biće od ponedeljka, 23. novembra proširen korišćenjem prostora nekadašnje mesne zajednice „Varoš kapija“ u Maršala Birjuzova 58, saopštila je danas opština Stari grad.

Taj prostor, koji je ta opština ustupila na korišćenju starogradskom domu zdravlja, u neposrednoj je blizini Kovid ambulante na Topličinom vencu.

U tom prostoru će se od ponedeljka, 23. novembra, nakon lekarskog pregleda u ambulanti, od devet do 13 sati vršiti uzorkovanje, odnosno uzimanje brisa za PCR i antigenski test.

Proširirenje kapaciteta, kako je saopšteno, omogućiće efikasniji rad lekarskog osoblja i pregled većeg broja pacijenata u starogradskoj Kovid ambulanti.
Direktorka DZ „Stari grad“ Vesna Janjušević, obišla je danas sa predsednikom opštine Radoslavom Marjanovićem nekadašnju mesnu zajednicu „Varoš kapiju“.

Navela je da je u u ovom trenutku, na vrhuncu trećeg talasa epidemije, povećan pritisak za lekarske preglede.

Janjušević kaže da šest ekipa lekara dnevno pregleda i do 80 sugrađana i da je samo do 19. novembra urađeno 2.800 pregleda.

„Zato smo se obratili našoj opštini koja nam je odmah izašla u susret i ustupila prostor u kome ćemo raditi uzrokovanje i dijagnostiku“, rekla je Janjušević.

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović kaže da je briga o građanima na prvom mestu i da je bilo logično da opština odmah izađe u susret zahtevu lekara.

Naveo je da se Kovid ambulanta nalazi na desetak metara od prostorija nekadašnje mesne zajednice za koje kaže da su funkcionalne i opremljenje.

„Takođe, u saradnji sa Gradom postavili smo i šator – čekaonicu, kako bi u ovim vremenskim uslovima sugrađani bili zaštićeniji dok čekaju na pregled“, rekao je Marjanović.

Marjanović je naveo da je opština tu da pomogne kada je najpotrebnije i pozvao sugrađane da se odgovorno ponašaju i primenjuju sve propisane epidemiološke mere.

Kovid ambulanta na Topličinom vencu 29 radi od sedam do 22 sata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.