U trendu

Protest „1 od 5 miliona“ posvećen dvogodišnjici ubistva Olivera Ivanovića (foto, video)

Protest u organizaciji udruženja „1 od 5 miliona“, 59. po redu, počeo je na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, a posvećen je ubijenom lideru Građanske inicijative „Sloboda demokratija pravda“ Oliveru Ivanoviću.

„Nakon dve godine mi još uvek ne znamo nalogodavce tog događaja (ubistva Olivera Ivanovića), ali nas svakoga dana podsećaju na to kome sve smeta drugačije, slobodno, demokratsko razmišljanje kakvo je Oliver imao“, saopštili su organizatori.

Organizatori su pozvali učesnike šetnje da ponesu sveće „kao podsetnik da se ovako nešto ne sme nikada ponoviti“, kao i da sveću za Olivera Ivanovića upale u Hramu Svetog Save.

„Pre tačno godinu dana Pokret #1od5miliona organizovao je šetnju za Olivera Ivanovića, ali su vrata Hrama Svetog Save ostala zaključana za građane, plato ispred Hrama ‘ostao je bez struje’, a pored ožalošćenih građana su vršene tonske probe za sutrašnji nastup Vučića i Putina . Večeras će se protestna kolona takođe završiti ispred Hrama Svetog Save, ali će ovaj put njegova vrata biti širom otvorena za sve građane koji budu želeli da uđu, upale sveću i još jednom se podsete velikog Olivera Ivanovića“, saopštili su organizatori protesta.

Oliver Ivanović ubijen je pre dve godine, 16. januara 2018. godine ispred stranačkih prostorija u Severnoj Mitrovici.

(Danas)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar