U trendu

Protest antivaksera u Beogradu, protive se i Prajdu

BEOGRAD – Protivnici vakcinacije protiv kovida protestovali su u Beogradu u danu kada je održana Parada ponosa, a deo njih večeras se okupio ispred Vlade Srbije i na Savskom trgu protiveći se ne samo vakcinama već i Prajdu.

Učesnici protesta krenuli su oko 17.30 sa Trga Republike, da bi zatim krenuli ka Terazijama gde je policija na 15-ak minuta blokirala prilaz, a zatim ih pustila da prođu.

Kako je javio Tanjugov izveštač učesnici su zapalili baklje i istakli zastave Srbije i različitih pokreta, pojedini su nosili ikone, a razvili su i transparent „Sloga biće poraz vragu“.

Sa govornice je poručeno da se „gnušaju“ Parade ponosa.

Centar Beograda je bio blokiran, a policija je oko 18.30 odblokirala prolaz ka Terazijama, tako da je grupa koja protestuje protiv vakcinacije krenula preko Terazija.

Ispred Vlade Srbije u Ulici kneza Miloša došlo je i do koškanja sa policijom, a izveštač „Blica“ kaže da je pogođen jajetom.

Kako navodi taj list, policija se tu grupisala, a ispred Vlade je na njih bačena i baklja. Grupa je nastavila da pravi nerede ispred zgrade Vlade Srbije gde je, kako navode, raspop Antonije gađao policiju i novinare jajima.

Jedan od antivakserskih organizatora održao je govor, nakon čega su se Ulicom kneza Milosa uputili ka Savskom trgu, gde su antivakseri zaigrali kolo ispred spomenika Stefanu Nemanji.

Nakon blokade ponovo su za saobracaj otvorene Ulica kneza Miloša, Takovska i Trg Nikole Pašića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar