U trendu

Protest frilensera ispred Skupštine trajaće do 10. …

Predstavnici Udruženja radnika na internetu (frilenseri) postavili su dva velika šatora ispred Skupštine Srbije i desetine malih i tako blokirali jednu traku Trga Nikole Pašića.

Udruženje je organizovalo protestno kampovanje i protest zbog nezadovoljstva predloženim modelom oporezivanja prihoda koji je iznela Vlada Srbije, a protestne aktivnosti trajaće do 10. aprila.

Kako su najavili oni će tu i raditi.

Predsednik tog udruženja Miran Pogačar izjavio je da su se večeras okupili da iskažu spremnost da se bore i po ovako hladnom vremenu i da će tu ostati tri dana.

„Ne slažemo se sa predlogom Vlade Srbije kako za prošlost tako i za budućnost. Vlada je u jednom slučaju izašla korak napred kada je reč o primanjima od nekih 460 evra, ali smatram da je ovo problem ne samo za one koji toliko primaju, nego i za sve frilensere“, rekao je Pogačar za agenciju Beta.

On je poručio da će, ako bude bilo potrebe, reagovati kada taj predlog Vlade udje u skupštinsku proceduru i da neće pokleknuti.

„Tražićemo, ako bude mogućnosti, da se obratimo u Skupštini kada bude usvajanje predloga da bismo izrazili naš stav i obrazložili zbog čega je predlog protivzakonit i nepravedan“, naveo je.

Pogačar je naglasio da je potrebno naći jednostavno rešenje koje je primenjivo za sve.

On je za sutra u 11.00 ispred Skupštine Srbije najavio protestno okupljanje.

Unija ugostitelja Zemun donirala je 500 sendviča, vodu za piće i slatkiše za okupljene frilensere.

Na skupu je zasada prisutno stotinak gradjana i policije u civilu.

Protestno kampovanje je počelo u 18.00.

Saobraćaj u drugoj traci ka Bulevaru kralja Aleksandra još uvek se odvija nesmetano.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.