U trendu

Protest i incident ispred Predsedništva (foto, video)

Ispred zgrade Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu, večeras u 20 časova počeo je protest u organizaciji Građanskog otpora, posle četvrt časa došlo je do incidenta i probijanja zaštitne ograde, ali je sve na kraju ipak završeno mirnim razilaženjem okupljenih nešto pre 21.00.

Okupljeni sa pištaljkama, trubama, šerpama i dobošima, prvo su tačno u 20.00 časova gromkim aplauzom odali zahvalnost medicinskim radnicima za sve što su učinili za vreme epidemije korona virusa, a onda su krenuli da prave živi lanac oko zgrade Predsedništva.

Oni su pre skupa ocenili “da je vanredno stanje u Srbiji proglašeno na protivustavan način, a zatim iskorišćeno za besomučnu funkcionersku kampanju i brutalni obračun sa političkim neistomišljenicima“.

U jednom trenutku došlo je do incidenta kada su Boško Obradović, predsednik pokreta Dveri i nekoliko desetina građana preskočili postavljenu barijeru pre ulazom predsedništva iz Pionirskog parka, raspravljali se sa pripadnicima, kako su sami rekli, privatnog obezbeđenja i pripadnicima specijalne jedinice vojske Kobra i pokušavali  da uđu u zgradu predsedništva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.