U trendu

Protest ispred Centralnog zatvora zbog hapšenja radnika iz Krušika (video)

Nekoliko desetina ljudi u organizaciji Inicijative žena Srbije okupilo se večeras ispred Centralnog zatvora u znak protesta zbog hapšenja A.O, radnika „Krušika“ iz Valjeva, koji je uhapšen jer je medijima dostavio podatke iz te firme koji ukazuju na povezanost oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sa trgovinom oružjem.

A.O. je priveden 18. septembra, a vest o njegovom privođenju objavljena je pre nekoliko dana.

Građani su se okupili ispred Centralnog zatvora da bi iskazali svoje nezadovoljstvo.

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije zatražili su oslobađanje iz pritvora A.O. koji je bio novinarski izvor.

Građani će se do njegovog puštanja okupljati ispred zgrade Centralnog zatvora u Beogradu svakog dana od 18 sati, najavilo je ranije danas udruženje „1 od 5 miliona“ i pozvalo građane da stanu u odbranu A.O.

„Ovakvo političko hapšenje je još jedan dokaz da danas živimo u jednoumlju i diktaturi jednog čoveka. Da bi stali na put korupciji moramo stati u zaštitu uzbunjivača koji su imali hrabrosti da progovore i ukažu na dokaze korupcije, stranačkog mobinga i terorizma“, navedeno je u saopštenju udruženja „1 od 5miliona“.

Istovremeno, udruženje je pozvalo i sve nadležne institucije da uzmu u obzir dokaze na koje je ovaj uzbunjivač ukazao i procesuiraju oca ministra Stefanovića. „Zašto tužilaštvo nije već pokrenulo postupak protiv ministrovog oca? Zašto tužilaštvo, kada su u pitanju interesi vlasti, deluje ekspresno,dok su za potrebe građana postupci traju i par godina“, pita Udruženje uz zahtev da A.O. bude hitno pušten na slobodu.

„Oštro se suprostavljamo pokušaju režima da zaplaši sve one koji iznose istinu o brojnim kriminalnim aferama Vučićevog režima i nakon njegovog rušenja borićemo se da se odgovorni procesuiraju za sve afere“, poručili su iz SzS.

„Svakog dana u 18 časova ispred CZ-a, dok uzbunjivač ne bude pušten na slobodu!“, naveli su iz Inicijative „Ne davimo Beograd“.

Uzbunjivači nisu kriminalci, poručuju iz Pokreta slobodnih građana.

Ispred CZ-a ćemo „pružati podršku jednom od nas koji je zatvoren jer je dao dokaze o mafijaškim poslovima i stranačko porodičnoj trgovini državnim oružjem“, saopštila je prethodno Inicijativa žena Srbije.

(Beta, Fonet, N1)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)