U trendu

Protest protiv ubijanja i zlostavljanja životinja

BEOGRAD – Udruženja i zaštitnici životinja iz zemlje i inostranstva u nedelju, 9. februara, održaće u Beogradu protestni skup pod nazivom “Borba za Džekija”, kao odgovor na višemesečno masovno trovanje životinja u skoro četrdeset gradova Srbije.

Skup će početi u 11.55 u Pionirskom parku, preko puta Narodne skupštine Srbije.

Kako su saopštili organizatori, protest će osim udruženja iz Srbije podržati i preko pedeset udruženja iz inostranstva, a neki od njihovih predstavnika će specijalno za ovu priliku lično doputovati u Beograd.

„Cilj protesta je da se ukaže na stanje u kome se nalaze životinje u Srbiji, da se zaustavi organizovano trovanje, zlostavljanje i protivzakonito ubijanje životinja u prihvatilištima i na javnim površinama u skoro četrdeset gradova“, izjavio je jedan od organizatora Ivan R. Ivanović.

On je dodao da Srbija ima odlične zakone koji se tiču životinja, ali su sve institucije zakazale u njihovoj praktičnoj primeni.

Iz Udruženja građana ALFA u najavi ovog protesta na svom Fejsbuk profilu objašnjavaju razloge ovog okupljanja:

„Ako vam je dosta mučenja, trovanja, izbacivanja i sve većeg broja napuštenih životinja na ulicama, molimo da podržite protest i akciju koja je već počela sakupljanjem potpisa podrške našim bezuslovnim zahtevima protesta“, saopstila je ALFA.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar