U trendu

Protesti, dan osmi: Krenuli u šetnju, maršruta je tajna

Protest „Protiv diktature“ i danas je počeo ispred Skupštine Srbije nešto oko 18. časova u prepoznatljivoj atmosferi.

Učesnici protesta okupili su se ispred Doma Narodne skupštine osmi dan za redom, (uz izuzetak subote kada su se okupili ispred Vlade Srbije) tu su pištaljke, transparenti i uglavnom su mladi, ali ima i starijih sugrađana.

Ne žele da kažu da li će maršruta biti jedna od onih kojim su se kretali prethodnih dana ni kojim će se ulicama danas kretati, ali kolona se formira u pravcu Doma sindikata.

Na čelu kolone je veliki transparent na kojem su ispisani zahtevi koje su učesnici protesta usaglasili i o njima juče obavestili javnost u saopštenju: „Fer i slobodni izbori“, „Sloboda medija“…

Među transparentima su „Protiv terora vlasti“, „Hej, RIK“, kao i „Javno finansirano i svima dostupno obrazovanje“, „Smena kompletne političke elite“…

Jedna učesnica protesta nosi srce na kome piše „Hoćemo kulturu“.

I danas se prodaju pištaljke, bedževi „Onesvesti se“ i „Puko si“… za 50 dinara, kao i zastave Srbije, ali i maske Anonimusa.

Zaustavljen je saobraćaj na Trgu Nikole Pašića, a vozila se još uvek kreću kroz Kneza Miloša i Takovsku ulicu.

Umesto zida plača, pocepanih platna na kojima su bile fotografije nestalih sa KiM, sada su na tom mestu transparenti „Graničari 535557-VJ Kosovo i Metohija 1998-1999“, „Ni sendviči ni dolar, samo Srbija“, „Ne zaboravi Srbine NATO-EU zločine“.

Oni su ograđeni metalnom ogradom, a tu je i grupa mladića koja ih čuva kao i prethodnih dana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.