U trendu

Protestna šetnja stanara naselja Stepa Stepanović

Stanari naselja Stepa Stepanović krenuli su danas u protesnu šetnju Voždovačkim kružnim putem u pravcu Trošarine gde su blokirali saobraćaj kako bi ukazali na nezadovoljstvo zbog izgradnje benzinske pumpe u tom naselju, prenose beogradski mediji.

Ranije je najavljeno da će okupljeni šetati kroz ulicu Save Maškovića do raskrsnice sa Bulevarom oslobodjenja i da će saobraćaj biti obustavljen kako kolona prolazi.

Kako je ranije saopšteno, zbog protestne šetnje stanara naselja Stepa Stepanović saobraćaj na Voždovcu biće otežan od 12 do 14 časova. Skup obezbedjuje policija.

Stanari su se na protest odlučili jer Gradjevinska direkcija Srbije ne odustaje od izgradnje benzinske pumpe sa pretakalištem za tečni naftni gas i skladištem gasa u centralnom delu naselja, uprkos odluci Ministarstva gradjevine kojom je ovaj objekat ukinut još 2013. godine.

Protiv plana izgradnje, stanari se bore od 2013. godine, i nedavno su sprečili buldožere da rade na parceli predvidjenoj za pretakalište derivata.

Oni najavljuju i protest za sledeću subotu kada će blokirati Nemanjinu ulicu kao i okolne oko zgrade Vlade Srbije.

„Ukoliko se inertnost odgovornih nastavi, gradjani su uz pomoć Udruženja stanara naselja Stepa Stepanović, već prijavili za subotu 25. marta blokadu Nemanjine ulice i ostalih okolnih ulica oko zgrade Vlade Srbije. Dalji protesti, od 27. marta, biće sve radikalniji“, navedeno je u saopštenju organizatora protesta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.