U trendu

Prva beba u porodilištu u Preševu

U vanbolničkom porodilištu u Preševu, nakon pauze od 26 godina, rođena je prva beba, dečak A.B. težak četiri kilograma, a prema rečima doktorke Dželjane Ferati porođaj je protekao normalno, saopšteno je danas iz Koordinacionog tela za jug Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, porođaj je obavljen u ponedeljak a osoblje, medicinske sestre i lekari vanbolničkog porodilišta u Preševu pozvali su sve trudnice iz tog grada da dođu na preglede, kontrole i da se porode u svom gradu.

„Ovaj porođaj je ohrabrujući i za sve druge majke i pozivamo ih da dođu i da se porode u Preševu“, rekla je doktorka Ferati.

Predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković čestitao je roditeljima i osoblju vanbolničkog porodilišta rođenje deteta.

„Nakon 26 godina u Preševu je rođena prva beba u savremeno opremljenom vanbolničkom porodilištu. Ovo je uspeh svih nas jer smo obezbedili uslove da se žene iz Preševa i okoline porađaju u prostoru koje po pravilima struke ispunjava najviše standarde“, istako je Stanković.

Predsednik Koordinacionog tela posebno je poručio osoblju da očekuje od njih da će poštovati visoke zahteve koje struka postavlja pred njih i da će opravdati te potrebe.

Vanbolničko porodilište u Preševu ima dve sale za porođaj, inkubator, fototerapiju, sobe za sestre, četiri sobe za rehabilitaciju, kuhinju i ostale potrebne prostorije.

Od danas trudnice iz Preševa neće morati da idu u druge gradove i bolnice, već će im vanbolničko porodilište u Preševu biti dostupno 24 časa, dodaje se.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.